Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution – Golden Age Of Music

Arjen Lucassen behöver knappast någon introduktion för gemene man, med sina projekt som Ayreon, Star One, Ambeon och Guilt Machine med flera har denna holländare gett oss massor kvalitativa musikupplevelser. Konceptet rockoperor med en mängd gästande vokalister och musiker som framför Arjens musik har ju blivit ett minst sagt framgångsrikt koncept. Får vi här nu ytterligare ett?

Inte riktigt, för här finner vi helt enkelt fem musiker med Arjen på bas, keyboardisten Joost van den Broek, gitarristen Timo Somers, trumslagaren Koen Herfst samt sångare Jaycee Cuijpers vilka nu ger en musikalisk 70-80 talets hyllning utöver det vanliga! Vi ges här bl.a. en närstående Deep Purple akt med The Glamattack eller snarare då med flertalet inspirationer som om att Eddie Van Halens gitarrspel inleder där Deep Purple med Jon Lord och Richard Blackmore leder oss vidare i låten och en viss vokalist vid namn Ronnie James Dio senare kan skönjas, naturligtvis finns här även igenkännanden från Arjens olika projekt. För den nostalgiske eller ny upptäckaren av 70-80 talets finns det massor av guldkorn att insupa med härlig hederlig hårdrock som det hette då det begav sig. En kanske för Arjen Lucassen fan en ovanlig musikalisk resa, för många av oss ändå en synnerligen angelägen nostalgitripp med en hop starka spår inklusive fyra bonus cover-spår.

Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution – Golden Age Of Music
Music Theories Recording

 1. SR Prelude
 2. The Glamattack
 3. Golden Age Of Music
 4. The Rise Of The Starman
 5. Burn It Down
 6. Odyssey
 7. They Took Us By Storm
 8. Golden Boy
 9. Holy Holy Ground
 10. Fight Of The Century
 11. Came To Mock, Stayed To Rock
 12. Children Of The Revolution (Bonus Track)
 13. Heard It On The X (Bonus Track)
 14. Fantasy (Bonus Track)
 15. Love Is All (Bonus Track)

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.