Seven Impale – Summit

Tredje albumet med titeln Summit från Seven Impale släpps nu sju år efter senast releasen Contrapasso. Musiken blandar jazz och progressiv rock med mer tunga influenser i ett experimentellt hopkok.  De fyra spåren med i runda tal tiominuters framställande kräver här lyssnarens fulla koncentration. Personligen uppskattar jag de mera traditionella partierna där toner ala King Crimson definitivt är njutbara, stundtals går dock musiken över till det mer udda som om Frank Zappa experimenterade med jazz och undertecknat befinner sig i ett mera vilset tillstånd. Fans av bandets musik kan jag ändå tänka mig uppskattar gruppens hela spektra för det är ingen tvekan att de är skickliga musiker och det finns delar som exempelvis i låten Hydra vilket ger än flertalet vibbar från 70-talets stora som exempelvis Emerson Lake and Palmer.

Seven Impale – Summit
Karisma Records

  1. Hunter
  2. Hydra
  3. Ikaros
  4. Sisyphos

Seven Impale | Facebook

SUMMIT | Seven Impale (bandcamp.com)

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.