Karmanjakah – Ancient Skills

Karmanjakah
Viggo Örsan – gitarr
Jonas Lundquist – sång
Lukas Ohlsson – bas
Sebastian Brydniak – trummor

Svenska bandet Karmanjakah släpper här en 4-spårs EP med modern progressive metal där det atmosfäriska och melodiösa får en stor plats. Den massiva ljudmattan inklusive Viggos gitarrspel kontra Jonas mera softade framtoning för tankarna till en hybrid mellan banden TERAMAZE och svenska PreHistoric Animals. Hörde bandet första gången 2017 och jag fastnade för deras musik från första lyssningen och med nya releasen gör bandet oss definitivt inte besvikna.

Vi får här fyra starka spår med en härlig blandning av progressive metal, finstämda melodiska partier inklusive symfoniska element. Musiken levereras med teknisk briljans och melodier som i sina olika skepnader känns omedelbara och samtidigt finns där att upptäcka vid flertalet lyssningar. Ett skivsläpp som varmt rekommenderas!

Karmanjakah – Ancient Skills
Breathing
Flying
Listening
Writing

Karmanjakah | Facebook

Betyg 8,5/10


Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.