Soniq Circus: Chapter2: The Accident

Inför min första recension på artrock.se har jag försökt lyssna in mig på tidigare alster av bandet, som enligt mitt tycke har utvecklats enormt.

Senaste plattan som här recenseras bjuder på habil distinkt progressiv rock med tydliga rötter i metal och med influenser som i mitt tycke för tankarna till grupper som Dream Theater och Rush, men även i de mer symfoniska inslagen hittar jag IQ och Genesis.

De tar sig an låtarna med stor variationsrikedom. Soundet känns väldigt genomarbetat och eget. Marcus Enochssons gitarrspel imponerar som tillsammans med Marco Ledris keyboard skapar feta metalriff. Sången som Alexander Abrahamsson skickligt hanterar får mig ibland att tänka på Ozzy i hans glansdagar

Favoritlåtar får bli The I of the storm med feta Hammondorgelmattor och Mental rust. Den sistnänmda som i mitten blir lite atonal och efter ca 3 min bryts av ett ensamt piano. Mycket tilltalande tillsammans med blytunga gitarr och synthriff.

Enda nackdelen är att plattan är lite kort, skulle önska lite fler låtar

Men totalt sett ett bra släpp som får ett högt betyg av mig.

Soniq Circus: Chapter2: The Accident

Intermezzo – Clouds Gather (2:26)
The I of the Storm (3:55)
The Accident (8:30)
Achilles Down (7:54)
In Mental Rust (5:23)
Coda – The Audience Drowns (1:04)

https://www.facebook.com/soniqcircus

Betyg: 8/10

Mats Ahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.