NEAL MORSE – The Restoration – Joseph: Part Two

Den minst sagt inom progkretsar välkända NEAL MORSE följer nu upp 2023 års skivsläpp ’The Dreamer – Joseph: Part One, ett mastodontprojekt uppdelat på två skivsläpp där texten kretsar kring den bibliska historien om Josef. Här recar vi dock bara musiken och jösses vad Neal uppbackad med sina veteranvänner Nick D’Virgilio, Ted Leonard och Eric Gillette samt övriga i uppställningen presterar i form av högkvalitativ musik.

En hel hop musikaliska stilar samlas på The Restoration – Joseph: Part Two. Exempelvis på Dreamer in the Jailhouse med ett hopkok av progressiva toner i ett rockopera koncept. Finurliga körpassager och stämsång binds ihop ala Queen på spåret The Argument. Emerson Lake and Palmer liknande intro där tempoväxlingar med finfina sångprestationer fortskrider i låten Make Like a Breeze. Mer hederlig rock presenteras med I Hate My Brothers och jazziga storbands toner finner vi i Everlasting. Favoriterna är ändå de mer lågtempoaktiga Guilty as Charged och Freedom Road samt avslutande tillika pampiga Dawning of a New Day (God Uses Everything for Good).

Ett konceptalbum som kräver sin koncentration då här återfinns mängder musikaliskt att insupa.

Lineup:
Nick D’Virgilio
Eric Gillette
Gabe Klein
Neal Morse
Sam Hunter
Gideon Klein
Alan Morse
Mark Leniger
Bill Hubauer

NEAL MORSE – The Restoration – Joseph: Part Two
Frontiers Music s.r.l.

 1. Cosmic Mess
 2. My Dream
 3. Dreamer in the Jailhouse
 4. All Hail
 5. The Argument
 6. Make Like a Breeze
 7. Overture Reprise
 8. I Hate My Brothers
 9. Guilty as Charged
 10. Reckoning
 11. Bring Ben
 12. Freedom Road
 13. The Brothers Repent / Joseph Revealed
 14. The Restoration
 15. Everlasting
 16. Dawning of a New Day (God Uses Everything for Good)

https://www.facebook.com/nealmorse/

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.