Kristoffer Gildenlöw – Empty

Många svenskar känner säkert igen Kristoffer Gildenlöw från sin tid i Pain of Salvation och kanske med Kayaks sista turné för något år sedan då inkluderat Sverige. Kristoffer flyttade till Nederländerna 2006 där han också släppte sitt första soloalbum Rust 2012. Nu får vi här femte skivsläppet från multiinstrumentalisten Gildenlöw med titeln Empty inklusive en hel hop gästmusiker.

Ett synnerligen behagligt skivsläpp i lågmäldhetens tecken, vackra arrangemang och ett finsnickeri med små detaljer väl anpassat varje låt. Titelspåret tillika det längsta på skivan ger oss både ypperlig instrumental symfonisk rock och progressive dito i en nivå ala David Gilmore. En favorit He’s Not Me med tunggungtempo inklusive gripande text och visst finner vi här en del släktdrag med brodern i det vokala.

Ett annat smakprov ser vi här med videon Harbinger Of Sorrow

Ett finstämt skivsläpp vilket rekommenderas gå på repeat ”hörlurar”.

Kristoffer Gildenlöw – Empty
1.Time To Turn The Page
2.End Of The Road
3.Harbinger Of Sorrow
4.He’s Not Me
5.Black & White
6.Down We Go
7.Turn It All Around
8.Means To An End
9.Beautiful Decay
10.The Brittle Man
11.Saturated
12.Empty

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.