Skånska Mord – Skånska Mord EP

Skånska Mord - Skånska Mord - 2014

Skånska Mord – Skånska Mord

Har du en gång fastnat för Örkelljungas stoltheter Skånska Mords tunga, småproggiga och lätt psykedeliska sjuttiotalsrock så kan du andas ut. Den nya självbetitlade EPn avviker nämligen inte från deras redan inslagna och framgångsrika musikaliska spår. Detta smakprov på vad som komma skall i form av en fullängdare är inget mindre än ytterligare en superstabil utgåva i bandets diskografi. Inledande Illusion är en tungt gungande och svängig sak med bärande melodier medan uppföljaren Leaving visar upp den mer jammiga och progressiva sidan av bandet. Mer sansade och psykedeliska A Room Without a View är ett lite mörkare spår och avslutande Black Salad är en riktig gitarrfest med medryckande riff och melodier i överflöd. Den senare är dessutom en cover på en låt av Janne Schaffer och den berömda gitarristen gör till och med ett gästframträdande på sin egna låt. Bandet bjuder som ni märker på godis från hela sin repertoar vilket inte bara gör denna EP till en skönt varierande historia utan även borgar för att det kommande albumet kan bli en härligt dynamisk upplevelse. En upplevelse jag verkligen ser fram emot. Har du aldrig hört Skånska Mord tidigare men uppskattar deras genrekollegor i bland annat Graveyard så bör du omgående kolla upp dessa tungt rockande grabbar.

Skånska Mord – Skånska Mord EP
Transubstans Records/Record Heaven

1. Illusion
2. Leaving
3. A Room Without a View
4. Black Salad

www.facebook.com/skanskamord

 

Betyg: 9/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.