Prong – Songs From the Black Hole

Prong - Songs From The Black Hole - 2015
Prong – Songs From the Black Hole

Tommy Victors skötebarn Prong har alltid haft ett helt eget sound skapat av lika delar hardcore, thrash, industri- och groove-metal. Men vart har då denna egensinniga musik kommit ifrån? Det ger Victor och han kompanjoner nu svar på då de har valt tio låtar av andra artister som på ett eller annat sätt har påverkat bandets medlemmar musikaliskt. Själv är jag inte speciellt överförtjust i covers men görs de på rätt så kan det blir väldigt underhållande. Det finns ju många sätt att göra en cover på men i mitt tycke så skall låten helst göras efter originalet men med det aktuella bandets sound. På så sätt gör de som hyllar låten den till sin egen och är det då en bra låt redan från början så kan den nå nya höjder. Prong har kanske inte lyckats förbättra dessa tio låtar avsevärt men de har verkligen satt en Prong-prägel på dem. Allt från den tunga versionen på Discharge-dängan Doomsday via troget återgivna Killing Joke-låten Seeing Red till den intensiva Banned in D.C. av Bad Brains så låter det Prong om alltihopa. Det är av naturliga skäl punk och hardcore som står i centrum när rötterna till Prongs snart trettio år långa karriär skall visas upp. Låtar som Goofy’s Concern (Butthole Surfers) och Kids of the Black Hole (Adolescent) passar ypperligt i Prongs utförande men det är avslutningen med Cortez the Killer som sticker ut. Neil Young och Crazy Horse klassiska, och melankoliska, låt har inte fått någon större justeringar men har klätts i en Prongkostym vilket gör att den passar perfekt som albumavslutare. Ett album som helhet är mer kul än spännande. Skivan är väldigt underhållande att lyssna på för oss som diggar Prong för det låter verkligen som Prong även om de inte har skrivit en enda av låtarna själva. Samtidigt har jag svårt att bli extra exalterad för det är ju trots allt bara covers. Men som aptitretare inför nästa studiogiv med egna kreationer så smakar Songs From the Black Hole gott mer än väl. Om inte annat så blev jag sugen på att plocka fram mina gamla Prong-plattor igen, en anledning god som någon.

Prong – Songs From the Black Hole
SPV/Steamhammer/Border Music

1. Doomsday (Discharge)
2. Vision Thing (Sisters of Mercy)
3. Goofy’s Concern (Butthole Surfers)
4. Kids of the Black Hole (Adolescent)
5. Bars (Black Flag)
6. Seeing Red (Killing Joke)
7. Don’t Want to Know if You Are Lonely (Hüsker Dü)
8. Give Me the Cure (Fugazi)
9. Banned in D.C. (Bad Brains)
10. Cortez the Killer (Neil Young)

http://prongmusic.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.