The Amorettes – Game On

Amorettes, The - Game On - 2015

 

The Amorettes – Game On

Med rena rama Airbourne-attacken Bull by the Horns så riffar den skotska powertrion The Amorettes igång sitt andra album Game On! Det är okonstlat, pang-på-rödbetan och ett sjuhelsikes driv från första sekund. Här kommer tre kaxiga tjejer som inte stoppar för någon och passar samtidigt på att rocka skjortan av flertalet kollegor i genren. Beväpnade med benhårda riff, ett oemotståndligt sväng och allsångsrefränger så har de skapat låtar som är mer lämpade för ett tajt rockklubbgig än i en hemmastereo. Likt ett steroiduppumpat The Donnas eller Joan Jett uppbackad av Airbourne så levererar de låtar som Fire at Will, Hot and Heavy och Son of A Gun som om de aldrig har gjort något annat. Lägg där till mästerproducenten Chris Tsangarides (Y&T, Thin Lizzy) väl anpassade ljudbild så får du problem att hitta något att klaga på. Eller, det har jag ju, allt är ju inte helt perfekt. Halvvägs in på skivan så börjar en viss mättnadskänsla infinna sig. Variationen är inte den yvigaste varken musikaliskt eller sångmässigt. Jag älskar denna sortens hårda riffrock, speciellt när det går undan som det gör här, men utan variation så blir det inte så kul i längden. Sen kan jag tycka att sången blir aningen enformig också. Hade de vågat riva till lite med sången emellanåt så hade det hjälpt också. Men oavsett så diggar jag detta stenhårt och känner att väntan på nästa Airbourne-platta helt plötsligt blev lite lättare att genomlida.

The Amorettes – Game On
Off Yer Rocka Recordings

1. Bull by the Horns
2. Fire at Will
3. Get What’s Coming
4. Hot and Heavy
5. Daddy’s Got Money
6. Son of a Gun
7. Shoot From the Hip
8. Give ’Em Hell
9. Heartbreaker
10. Rock Me, Roll Me

www.facebook.com/theamorettes

www.theamorettes.co.uk

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.