Close Quarters – Always Alot, Never Little

Close Quarters - Always Alot, Never Little
Close Quarters – Always Alot, Never Little

Från Vadstena härstammar de osnutna rockgrabbarna i Close Quarters som nu anländer med sitt andra album Always Alot, Never Little. Men mer spännande än så blir det inte. Deras åttiotalspartyrock som härstammar från såväl Mötley Crüe och Poison som Backyard Babies och David Lee Rothssoloeskapader känns oerhört ospännande. Det är välproducerat, välskrivet och all attribut som hör till genren finns med men ingenting sticker ut eller överraskar. Det är helt enkelt allt för tillrättalagt och på tok för lite egen karaktär. Men det finns lite ljuspunkter. Inledande The Boys are Back som Nicke Borg från Backyard Babies har varit med och skrivit är en trevlig sak och låter, föga förvånande, lite som just Backyard Babies. Sen har vi Crazy World som bjuder på fint Mötley-party och Broken Wings med sköna The Rolling Stones-influenser. Bäst är ändå medryckande och svängiga Friday Feeling som gästas av Spike från The Quireboys och Pontus Snibb från Bonafide. Fler spår som detta och skivan hade blivit en klart roligare historia att ta sig igenom. Nu blir Always Alot, Never Little istället en småtrevlig men ändå ganska ointressant historia som tyvärr inte höjer sig över mängden.

Close Quarters – Always Alot, Never Little
Rootsy

1. The Boys are Back
2. Always a Lot, Never Little
3. Walk the Plank
4. Adrenaline Addicted
5. Friday Feeling
6. I Don’t Give a Shit
7. Crazy World
8. Broken Wings
9. Loving On Borrowed Time
10. My Way or the Highway
11. First and Last Time

www.closequarters.se

 

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.