Serpent – Nekromant

Serpent - Nekromant - 2015
Serpent – Nekromant

Värnersborgstrion Serpent stämmer i bäck och visar vart skåpet skall stå på nya plattan Nekromant. Deras grundplåt beståendes av Black Sabbath och Pentagram blandas upp med tongångar som påminner om Skraeckoedlan och Asteroid och ibland förs mina tankar åt Truckfighters-hållet. Detta ger i sista ändan ett ganska så eget uttryck även om man nickar igenkännande mellan varven. Bandet har dock lyckats höja sig en bit över mängden med ett starkt låtskrivande som aldrig står still och stampar. Ibland rockas det på utan krusiduller och ibland är det så betongtungt att golvet under högtalaren bågnar. När de sedan lyckas sammanfläta dessa två element så blir det som bäst och dynamiken ger skivan både liv och nya höjder. Lägg där till en jordnära och varm ljudbild så är vi i hamn. Att kalla Serpent för doom är fel och det går heller inte att placera dem i det så kallade retrorockfacket. Jag konstaterar bara att de vet hur ett Iommi-riff skall låta och nu är det bara att vänta på att vinylen skall anlända med brevbäraren.

Serpent – Nekromant
Transubstans Records/Records Heaven

1. Hounds of Hell
2. Doom On You
3. Feverdream
4. Demon On Our Side
5. Hey You
6. Praying For a Curse
7. Leaving the World
8. This is My Time
9. Master of Ceremony

www.facebook.com/SerpentSwe

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.