Monster Truck – Sittin’ Heavy

Monster Truck - Sittin' Heavy - 2016
Monster Truck – Sittin’ Heavy

Debutplattan med kanadensiska Monster Truck heter Furiosity men jag fastnade inte för den alls. När nu uppföljaren Sittin’ Heavy är här så kan jag bara konstatera att de två albumen borde byta namn med varandra. Nya skivan är definitivt tung men sitter still gör den inte för inledningen är snarare furiös likt ett Black Stone CherryClutch-steroider. När steroiderna sedan tar slut så ser de till att ta ett kraftfullt Lynyrd Skynyrd-tillskott och ett par Bonamassa-vitaminer. Bandets muskler är ibland lite väl kompakta men när de släpper in lite syre så öppnar sig musiken och helheten blir en vältrimmad rockfest. De må vara från Kanada men precis allt osar den amerikanska södern om kvartetten. Bara namnet Monster Truck för tankarna till leriga rednecks och musiken är tung och svängig sydstatsrock med en ibland bluesig touch. Ljudbilden kan ibland kännas aningen modern men det är inget som stör och någon mer stor refräng som den i Don’t Tell Me How to Live hade inte skadat. Men jag skall inte klaga för jag har nu fastnat fullständigt för detta band och jag får nog ge debuten en ny chans.

Monster Truck – Sittin’ Heavy
Mascot Records

1. Why Are You Not Rocking?
2. Don’t Tell Me How to Live
3. She’s a Witch
4. For the People
5. Black Forest
6. Another Man’s Shoes
7. Things Get Better
8. The Enforcer
9. To The Flame
10. New Soul
11. Enjoy the Time

www.ilovemonstertruck.com

www.facebook.com/ilovemonstertruck

 

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.