P.O.D. – Circles

Redan från start med den Beastie Boys-osande Rockin’ with the Best så är det inget snack om vad P.O.D. (Payable on Death) sysslar med. Benhård rap metal med rötterna i tidigt 2000-tal. Men det är inte hela sanningen för jag har alltid gillat hur de också lyckas sammanföra stenkrossarriff och frustande rap med medryckande refränger och snygga melodier. Detta bevisar de redan på spår två med den soligt varma Always Southern California som får mig att sjunga med och längta efter sommaren. Faktum är att de på nya albumet Circles ständigt bevisar varför de efter tjugofem år och tio album fortfarande är aktuella och vitala. Som till exempel den vilt sluggande Panic Attack och den tungt gungande hip-hop/metal hybriden Soundboy Killa som tar mig tillbaka till en tid då denna typ av musik var som hetast. En annan sak som jag uppskattar med P.O.D. är att de textmässigt alltid försöker sträva efter att se det ljusa i allting även om det är mörka ämnen de behandlar. Det ger deras musik en avslappnad och positiv känsla vilket få band i genren lyckas med idag. Bandet har genom åren dock haft svårt att toppa genombrottsalbumet Satellite (2001). Även om varje album efter har haft någon eller några riktiga smällkarameller så har inget album varit riktigt solitt. Så inte heller denna gång. Men lägstanivån på Circles är ändå högre än på många år. Det som drar ner albumet en aning är de utsvävande och dynamiska titelspåret och Domino, lite för radiovänliga Fly Away samt den intetsägande Dreaming. Men som helhet är Circles är positiv överraskning och en rejäl nostalgikick för oss som var unga och masskonsumerade all typ av ny hård musik i början på det nya millenniet. Helt klart ett av de bästa albumen jag har hört från denna genre på länge.

P.O.D. – Circles
Mascot Records/Mascot Label Group

1. Rockin’ with the Best
2. Always Southern California
3. Circles
4. Panic Attack
5. On the Radio
6. Fly Away
7. Listening for the Silence
8. Dreaming
9. Domino
10. Soundboy Killa
11. Home

http://www.payableondeath.com/

https://www.mascotlabelgroup.com/

https://www.mascotlabelgroup.com/pod

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.