Beth Hart – War In My Mind

Beth Hart har kämpat med personliga tragedier, missbruk och en bipolär sjukdom större delen av sitt liv. En vanlig människa hade förmodligen lagt av för länge sedan. Hart har dock lyckats kanalisera all sin ångest, ilska och kamp för överlevnad genom sin musik och sina texter men framförallt genom sin sång. Få sångare idag, man som kvinna, kan uttrycka sig lika lidelsefullt som Beth Hart. Själv har jag haft en del problem med att hennes stämband vill vibrera lite väl mycket ibland och musiken kan bli lite såsig i längden. Därför uppskattar jag mest hennes insatser på albumen ihop med supergitarristen Joe Bonamassa där både hon och musiken tycks finna harmoni. Men jag får nog tänka om nu. Nya studiogiven War in My Mind kan vara sångerskans starkaste i en nu välfylld backkatalog. Här trängs kaxiga och nästan uppstudsiga låtar som Bad Woman Blues och Sugar Schack med de maffiga och pianodrivna Rub Me For Luck och Woman Down som skulle passa som ledmotiv till valfri sentida James Bond-rulle. Det är dock i de lite mer stillsamma och jazziga pianoballaderna som titelspåret och Sister Dear där kraftfulla och dramatiska refränger får mycket plats som både Hart och musiken kommer till sin rätta. Albumet som helhet lider dock en aning av några spår för mycket. Det blir liksom för mycket av det goda och då några låtar saknar den där kraftfulla dramatiken som övriga spår besitter så faller de lätt i anonymitetens fälla. Men man skall kanske inte gnälla. Hart har med War in My Mind släppt ett galet snyggt och starkt album, kanske sitt starkaste, och hon verkar själv vara styrkan själv trots att hon bokstavligen bär sina känslor utanpå. En imponerande insats och jag får tänka om och börja gå igenom hennes tidigare alster igen.

Beth Hart – War In My Mind
Provogue Records/Mascot Label Group

 1. Bad Woman Blues
 2. War in My Mind
 3. Without Words in the Way
 4. Let it Grow
 5. Try a Little Harder
 6. Sister Dear
 7. Spanisch Lullabies
 8. Rub Me for Luck
 9. Sugar Shack
 10. Woman Down
 11. Thankful
 12. I Need a Hero

https://www.bethhart.com/
https://www.facebook.com/officialbethhart/
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.