The Tangent – Auto Reconnaissance

Andy Tillison – progrockens Bob Dylan? Jo, så är det nog. I en ofta fantasiinriktad genre är Tillison en av få konkreta betraktare av den värld vi lever i  Att bli överkörd av systemet, att tappa tron på dem som bestämmer över oss; Tillison kan definitivt måla sina nyhetsartiklar i de mest sprakande färger. Men musiken är inte Dylan, utan progrock ut i fingertopparna. Ingenstans blir det mer episkt än i  ”Lie back and think about England”, ett post-brexit-epos mitt emellan Camel och ”Selling England”-erans Genesis.

För att åstadkomma detta har Tillison samlat kring sig en stentight skara musiker. Eller vad sägs om Jonas Reingold (bas, även i The Flower Kings), Theo Travis saxofon och flöjt, Luke Machin gitarr, och Steve Roberts på trummor.

Det rockar, det smeks, det svänger, det finfördelas, vi åker på världsomsegling. …och så blir det funk i låten efter! Detta är The Tangents elfte album, och än är de inte i närheten av tristess.

The Tangent – Auto Reconnaissance
InsideOut

  1. Life on Hold (5:34)
  2. Jinxed in Jersey (15:59)
  3. Under Your Spell (5:51)
  4. The Tower of Babel (4:36)
  5. Lie Back & Think of England (28:24)
  6. The Midas Touch (5:54)
  7. Proxima (bonus track) (12:30)

www.thetangent.org/

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.