Tomas Bodin – Ambient Cooking – the album

Den gamle Flower Kings-keyboardisten Tomas Bodin har börjat röra på sig igen. Ifjol släppte han sitt magnum opus, ett eget, egensinnigt soundtrack till stumfilmsklassikern ”Nosferatu”, och nu ger han sig in på ambientspåret via ett digitalt album i all sin ambienta prakt. Det är egentligen enklast att säga vad detta album INTE är. Det är inte Flower Kings-intrikat med mängder av toner. Ta exempelvis ”Aunt Rufus bedtime story”, ett suggestivt stycke där mestadels en enda upprepad pianoton närmast försätter lyssnaren i hypnos. ”Mr Pom and the endless river” lutar å sin sida mot soft rock och bjuder på en ny sida hos gitarristen JJ Marsh, vilken har ett förflutet hos hårt rockande Spellbound och Glenn Hughes, men som här smeker dina trumhinnor med sina solon. Ett tredje favoritstycke är ”Ancient rituals”, nära tolv minuter atonal electronica. Namn som Steve Reich eller Univers Zero dyker upp i min hjärna. Se där tre vitt skilda nummer som vittnar om albumets stora bredd. 

Tomas Bodin – Ambient Cooking – the album

1.Farewell to a Scotsman 07:08
2.A Mist in a Maze 06:47
3.Aunt Rufus’ Bedtime Story 07:08
4.Mr Pom and the Endless River 05:34
5.Ancient Rituals – Modular Jam 11:43
6.Dream #1 – Drudenfuss 04:45
7.Rest my Soul 07:45
8.Revolver – Album Mix 06:10
9.Clusterphobia – Modular Jam 07:21

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

Här kan albumet beställas: Tomas Bodin Bandcamp

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.