Magnolia – Svarta Sagor

Magnolia - Svarta Sagor
Magnolia – Svarta Sagor

Powertrion Magnolia gör verkligen skäl för ”power” med sitt nya och femte album Svarta Sagor. Det fria musikaliska tänket, den organiska känslan och det psykedeliska skimret är intakt men musiken tar en mycket rakare och mer direkt väg nu känns det som. Rötterna är fortfarande fast förankrade i sjuttiotalets hårda rock där groovet står i centrum och svänget sätter marken i gungning. Inledande Tungt Faller Regnet får mig snabbt på fall, efterföljande Omväg eggar mig retsamt med sina Black Sabbath-toner och Tid Och Rum försätter mig nästan i trans. Sedan gungar det på men som sagt med ett mer fokuserat anslag än tidigare vilket höjer intrycket för min del mot föregående alster med bandet. När sedan titelspåret drar igång och bjuder på en omtumlande och proggig Black Sabbath-omgång så går jag i spinn. Efterföljande Bortom Staden Av Guld är inte lika blodtryckshöjande men är ändå med sin krautrockaura en härlig landningsbana innan tonerna av Kriget Kallar klingar ut skivan. En skiva som växer för var lyssning och som trots sitt stabila sound är både luftig och slagkraftig. Ett något anonymare mittenparti och någon instrumental låt för mycket gör att helheten mattas ner en pinne i betyg. Men vem vet? Som så många gånger förut så kan betyget ha stigit när årsbästalistan skall summeras i slutet på året.

Magnolia – Svarta Sagor
Transubstans Records/Record Heaven

1. Tungt Faller Regnet
2. Omväg
3. Tid Och Rum
4. Den Dagen Den Sorgen
5. Hamnar Aldrig Snett
6. Aldrig Nöjd
7. Tillfällig Frihet
8. Svarta Sagor
9. Bortom Staden Av Guld
10. Kriget Kallar

http://magnoliarock.se

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.